Robotické kosačky v záhrade s deťmi aj domácimi miláčikmi

Deti sa počas svojich hier nezamýšľajú nad tým, že by mohli spadnúť alebo sa o niečo poraniť. Jednoducho si naplno vychutnávajú svoj voľný čas. Preto je iste na mieste otázka, či sú robotické kosačky bezpečné v záhrade, kde sa často hrávajú. Bezpečnosť často zaujíma aj majiteľov psov, mačiek a iných domácich miláčikov. 

Robotické kosačky sa po trávniku pohybujú samostatne

Robotické kosačky dokážu trávnik pokosiť bez asistencie. Celý priestor si zmapujú a vyberú vhodnú trasu pohybu. Pri pohľade na kosačku sa môže zdať, že jej pohyb je náhodný. Tento spôsob pohybu však bráni tomu, aby po čase na tráve vyjazdili koľaje. Nemôže sa pri tom stať, že do niečoho narazia? Robotické kosačky sú vybavené senzormi, ktoré dokážu zaznamenať aj zabudnuté predmety. Ak sa pred kosačkou nachádza prekážka, spomalí alebo sa zastaví. Nemusíte sa preto obávať, že dôjde ku kolízii so zabudnutými hračkami alebo inými predmetmi.

 

Máte obavy zo zrážky s deťmi?

Malá rýchlosť kosačiek nie je dostatočná na to, aby mohla pri náhodnom náraze ublížiť. Nemusíte sa preto obávať zrážky s vašimi deťmi ani domácimi miláčikmi ani v tom prípade, že jej v zápale hry vbehnú priamo do dráhy pohybu. Ak by sa stalo, že dôjde k nárazu, robotická kosačka sa zastaví a zmení smer.

Ani zvedavé deti sa na kosačke neporania

Deti sa rady dôkladne prizrú všetkému, čo ich zaujíma. Čo sa stane, ak budú chcieť kosačku nadvihnúť alebo ju náhodne prevrátia? Výrobcovia mysleli aj na túto možnosť. Robotické kosačky sa pri akejkoľvek manipulácii s nimi automaticky zastavia. Nehrozí tak poranenie pohybujúcimi sa nožmi, ktoré sa nachádzajú na spodnej časti. Toto bezpečnostné opatrenie funguje spoľahlivo aj v záhrade s domácimi zvieratami, ako sú, napríklad, väčšie plemená psov, ktoré majú dosť sily na jej prevrátenie.

Môžete ich nechať zapnuté v noci

Pokiaľ sa aj napriek všetkým opatreniam výrobcov budete báť nechať robotickú kosačku pracovať cez deň, môžete tak urobiť v noci. V tom čase sa, spravidla, v záhrade nikto nenachádza. Robotické kosačky sú totiž v porovnaní s benzínovými aj elektrickými tichšie a počas kosenia nebudú rušiť vás ani vašich susedov. Viac o hlučnosti kosačiek a tiež prehľad modelov, ktoré môžete nechať pustené aj počas noci, nájdete v článku Sú robotické kosačky hlučné?