Robotická kosačka na trávu pomôže aj alergikom

Robotické kosačky na trávu sú veľkou pomocou pri kosení a iste ich oceníte aj vtedy, ak máte doma alergika. Ako vám v tomto prípade pomôžu?

Alergia na peľ a kosenie trávnika

Ak máte vy alebo niektorý z členov vašej domácnosti alergiu na peľ, iste dobre poznáte jej nepríjemné príznaky. Tie sa v prípade, že si zabudnete dať antihistaminiká rýchlo zhoršujú. Miernejšie príznaky sa môžu pri intenzívnejšom vystavení pôsobeniu peľu objaviť dokonca aj vtedy, ak lieky pravidelne beriete. Účinnou metódou, ako alergiám predchádzať, je kosenie, najlepšie aspoň trikrát do týždňa.

Robotická kosačka Xiomi Dreame OmniSense A1

Robotická kosačka kosí trávnik častejšie

Kosiť celý trávnik trikrát každý týždeň — to zaberie mnoho času. Navyše, alergikom sa kosiť trávu bežnou kosačkou neodporúča. O to viac, ak máte čas na kosenie len cez víkend. Za týždeň dokážu rastliny dostatočne narásť a medzi steblami trávy rastie aj burina, ktorej peľ prispieva k zhoršovaniu príznakov alergie. Počas kosenia vypúšťajú rastliny do vzduchu peľ, ktorý potom dýchate. Jeho koncentrácia pritom oproti bežným podmienkam značne stúpa. Aby ste neboli vystavení jeho pôsobeniu, kosiť za vás môže robotická kosačka na trávu.

Pravidelné kosenie znižuje výskyt peľu vo vzduchu

Robotická kosačka na trávu bude kosiť trávnik častejšie. Rastliny, ktoré zhoršujú príznaky alergie, tak nebudú môcť dostatočne narásť. Kosenie môžete navyše celkom prenechať vášmu robotovi a častejšie kosenie podporuje zahusťovanie trávnika.

Už žiadne vyprázdňovanie zberného koša kosačky

Alergici sa často sťažujú na zhoršovanie príznakov pri vyprázdňovaní zberného koša kosačky. Robotická kosačka skráti steblá a kúsky trávy ostrými nožmi naseká. Tie aj v hustejšom poraste dokážu prepadnúť až na povrch pôdy. Počas kosenia tak trávnik zároveň obohatí o mulč, ktorý sa postupne rozkladá a vyživuje ho. Pokosenú trávu tak už viac nebudete musieť vysýpať vy, navyše ušetríte na výdavkoch na hnojivo a mulčovanie obmedzuje rast burín.