Prečo si vybrať robotický bazénový vysávač s čapom swivel

Väčšina robotických bazénových vysávačov je napájaná prostredníctvom kábla. Ten môže aj v prípade modelov určených na čistenie súkromných bazénov dosahovať dĺžku až 9 – 18 m. Ako je možné, že sa kábel počas práce nezamotá a prečo je toto riešenie výhodné?  

Robotické bazénové vysávače sa pohybujú v rôznych smeroch

Automatické bazénové vysávače sa pri čistení bazéna pohybujú po celom jeho dne aj stenách. Preto potrebujú mať k dispozícii dlhý kábel, vďaka čomu dosiahnu na všetky miesta. Kvôli častej zmene smeru je však vysoké riziko, že sa kábel zamotá a skrúti ako kábel od tradičného telefónu. To však vysávač do bazéna obmedzuje v pohybe. Robotický bazénový vysávač je potom potrebné vybrať z vody a kábel rozmotať. Výrobcovia bazénových vysávačov preto prišli s riešením, ktorým je otočný čap swivel.

otočný čap swivel

Otočný čap swivel proti zamotaniu kábla

Aby sa kábel automatického vysávača bazénov nezamotával, začali viacerí výrobcovia používať otočný čap swivel. Vďaka jeho schopnosti otáčať sa, sa kábel ani pri častej zmene smeru vysávača nezačne krútiť a zamotávať. Otočný čap swivel sa dokáže otáčať až o 360 °, čo je pri dôkladnom čistení bazénového dna a stien jedinečným riešením. Ak si vyberiete robotický bazénový vysávač s týmto čapom, nebudete musieť sledovať robota pri práci a nečaká na vás žiadne rozmotávanie kábla.

Akákoľvek dĺžka kábla

Otočný čap swivel pracuje s akoukoľvek dĺžkou kábla a umožňuje robotovi pohybovať sa v bazéne bez komplikácií s jeho zamotaním. Nezáleží pritom, či vysávač do bazéna mení smer v ostrom uhle alebo sa len mierne pootočí. Otočný čap swivel je v neustálom pohybe spolu s ním a prispôsobuje sa mu, nedochádza preto k žiadnemu napätiu kábla. Stáva sa preto vyhľadávaným doplnkom robotických bazénových vysávačov. Odbremeňuje majiteľov bazénov od zdĺhavého rozmotávania kábla, čím šetrí ich čas.