Kde a ako skladovať robotický vysávač bazéna?

Po dokončení práce je potrebné robotický vysávač bazéna vyčistiť a odložiť. Ak neviete, ako postupovať, všetko sa dozviete nasledujúcom článku.

Na čo myslieť pred odložením vysávača

Bazénový vysávač dôkladne vyčistí povrch bazéna, pričom všetky zachytené nečistoty zostávajú vo filtračnom koši. Výrazne tak znižuje záťaž na bazénovú filtráciu. Keď ho po dokončení práce vytiahnete z vody, bude však potrebné vyčistiť jeho filtračný kôš. Ak by ste tak neurobili, nečistoty by viac priľnuli k jeho stenám, čo by čistenie filtra značne sťažilo. Nehovoriac o zápachu, ktorý by z neho mohol po niekoľkých dňoch skladovania vychádzať.

 Robotický vysávač bazénov Maytronics Dolphin E20

Ako vyčistiť filter bazénového vysávača?

Robotický vysávač bazéna položte na miesto, kde môžete filter pohodlne umyť. Najskôr opláchnite celého robota, čím jeho povrch zbavíte zvyškov bazénovej vody. Potom otvorte kryt, vyberte filtračný kôš a vysypte z neho hrubšie nečistoty. Pri umývaní filtra vám výborne poslúži záhradná hadica. Na dôkladné vyčistenie koša a filtračných vložiek postačí silný prúd vody. Aby nahromadené nečistoty nezostali na chodníku či trávniku, môžete ich vypláchnuť vo vedre s vodou. Pred tým ako filter vrátite do vysávača, skontrolujte či je naozaj čistý.

Kde skladovať robotický vysávač bazéna

Po každom čistení by ste mali robotický vysávač bazéna vybrať z vody a uložiť mimo napájacieho zdroja aj mimo dosahu priameho slnečného žiarenia. Nemal by byť vystavený ani nadmernému teplu, ktoré urýchľuje jeho opotrebovanie. Kam ho uložiť?

Robotický bazénový vysávač by sa mal skladovať na tienistom a suchom mieste chránenom pred dažďom, kde naň nebudú vplývať veľké výkyvy teplôt. Teplota pri skladovaní by nemala prekročiť 41 °C. Pred tým, ako ho odložíte, stočte kábel tak, aby sa nemohol zamotať či začať lámať. Pomocníkom pri prenášaní aj skladovaní vám môže byť vozík na bazénový vysávač.