Bezkáblové robotické vysávače do bazéna ponúkajú možnosti výberu

Robotické vysávače do bazéna sa vyrábajú s rôznym typom napájania. K dispozícii sú modely s káblom aj bez neho. Ak ste sa rozhodli pre automatický bazénový vysávač s akumulátorom, poradíme vám, podľa čoho si vyberiete ten správny model.  

Parametre výberu pre robotické vysávače do bazéna s akumulátorom

Udržiavanie čistoty bazéna vyžaduje jeho pravidelné čistenie, pričom je výbornou pomocou robotický bazénový vysávač. Výrobcovia mysleli aj na dokonalosť pohodlia používateľov, vyberať si preto môžete aj modely s akumulátorom.

Bezkáblový robotický vysávač do bazéna Marlin

Kvalita čistenia a odolnosť kief

Robotický bazénový vysávač čistí povrch bazéna pomocou kief, ktoré by mali byť dostatočne výkonné. Vďaka tomu sa budete môcť spoľahnúť na to, že odstránia všetky nečistoty a riasy. Kefy by mali byť tiež odolné a mali by byť z materiálu, ktorého vlastnosti sa nezmenia ani pri častom vystavení bazénovej chémii. Na niektorých modeloch nájdete tiež aktívne kefy, ktoré sa pohybujú 2 x rýchlejšie ako vysávač, čo prináša vyššiu efektivitu čistenia.

Schopnosť filtrácie

Na odstránenie aj drobných častíc z povrchu a vody, ktorú nasáva robotický vysávač do bazéna, je nutné, aby mal kvalitný filtračný systém. Niektoré modely sú k dispozícii s viacvrstvovými filtráciami. Prispievajú tak k dôkladnejšiemu prečisťovaniu vody. Filter vysávača stačí, spravidla, vymyť prúdom vody, prípadne použiť aj mechanické čistenie. Potom bude pripravený na ďalšie používanie.

Hmotnosť robotického bazénového vysávača

Pri manipulácii s robotom vás iste bude zaujímať aj jeho hmotnosť. Počítať je však potrebné nielen s hmotnosťou pri vkladaní do bazéna, ale aj s tým, že počas dvíhania z bazéna je potrebné rýchle vypustenie vody. Výhodou sú preto ľahšie modely, s ktorými budete môcť manipulovať bez nadmernej námahy. Samozrejmosťou by mal byť tvar, ktorý je na ľahké vyberanie prispôsobený.

dolphin liberty

Veľkosť bazéna

Ak ste sa rozhodli pre bezkáblový robotický vysávač do bazéna, iste by ste sa mali zaujímať aj o veľkosť bazéna, do ktorého je určený. Tento údaj býva stanovený pomocou jeho dĺžky. V popise robota vyhľadajte aj informácie o tvaroch bazénov. Máte obdĺžnikový, okrúhly, voľný alebo oválny bazén?

Dostupnosť náhradných dielov a príslušenstva

Pri nákupe odporúčame vyberať automatické bazénové vysávače len od osvedčených výrobcov. Budete sa tak môcť spoľahnúť na bezproblémový servis a ľahkú dostupnosť náhradných dielov. Budete tiež mať k dispozícii bohatšiu ponuku príslušenstva, akými sú filtračné vložky a koše alebo vozíky na bazénové vysávače.

Bezkáblové robotické vysávače do bazéna nájdete aj v našej ponuke. Vybrať si môžete, napríklad, z modelov Maytronics Dolphin LIBERTY a Marlin