Ako sa dokáže robotický bazénový vysávač udržať na stene bazéna?

Premýšľali ste už nad tým, ako je možné, že robotický bazénový vysávač nespadne pri čistení stien bazéna na dno? Môže za to spolupráca niekoľkých faktorov. Ktoré to sú?

Robotické bazénové vysávače, ktoré čistia aj steny

Pri používaní akumulátorového bazénového vysávača je na jeho vyčistenie potrebné dôkladne prechádzať po celom jeho povrchu. Rovnako musí pracovať aj robotický bazénový vysávač. Jeho schopnosť stúpať po stenách je preto významným pokrokom v technológii čistenia bazénov. Aby vysávač do bazéna dokázal účinne pracovať a odbremeniť vás od čistenia stien, musí mať:

  • výkonný motor,
  • pásy alebo kolesá, ktoré majú schopnosť dostatočného priľnutia k povrchu vo vertikálnej polohe,
  • navigačný systém, ktorý deteguje prechod medzi dnom bazéna a stenami.

Robotické bazénové vysávače, ktoré čistia aj steny

Kombináciou výkonného motora a priľnavých pásov alebo kolies dokáže automatický vysávač do bazéna stúpať po stene nahor a opäť sa bez rizika pádu vrátiť nadol. Bez problémov prekoná gravitačnú silu, ktorá ho priťahuje ku dnu bazéna. Je tiež schopný prispôsobiť svoj sací výkon, čo ešte viac zvyšuje silu prítlaku. Navigačný systém zaisťuje rozpoznanie prechodu medzi dnom bazéna a stenami. Robotický bazénový vysávač následne prispôsobí stratégiu pohybu a čistenia.

Aké výhody má robotický bazénový vysávač, ktorý dokáže vyčistiť steny aj vodnú linku

Vďaka uvedeným vlastnostiam dokážu mnohé modely vyčistiť nielen dno, ale aj steny a vodnú linku. Sú preto ideálnou voľbou pre každého majiteľa bazéna. Zaistia dôkladné vyčistenie aj tých oblastí, ktoré sa modeloch určených len na podlahu zanedbávajú. Udržiavaním čistých stien bazéna a vodnej linky bránia množeniu rias a baktérií, čím zvyšujú kvalitu vody. Vyššia kvalita vody následne znamená zníženie potreby chemickej úpravy. Voda v bazéne je tak zdravšia a viac šetrná aj k životnému prostrediu. Automatizáciou čistenia celého povrchu bazéna šetria aj čas a námahu a váš bazén bude kedykoľvek pripravený na kúpanie.